Цей день настав: на Львівщині пенсіонери оплачують проїзд у транспорті

Субота, 1 липня 2017, 12:22
З 1 липня проїзд по пенсійному посвідченню у маршрутках області становить половину повної вартості.
Цей день настав: на Львівщині пенсіонери оплачують проїзд у транспорті

Від сьогодні, 1 липня,  у Львівській області почали діяти нові правила перевезення пенсіонерів на маршрутах приміського сполучення і міського сполучення в містах обласного значення. 

Відповідне рішення було ухвалено Львівською державною обласною адміністрацією, профільною профспілковою обласною організацією, Асоціацією автомобільних перевізників у Львівській області, Обласною організацією роботодавців транспорту.

Отож, тепер на пільговиків чекають такі зміни в оплаті проїзду:

1. Категорії пільговиків “Пенсіонери за віком” надається 50% пільга на проїзду у автомобільному пасажирському транспорті. Іншими словами, пенсіонери за віком для користування громадським автомобільним транспортом платитимуть половину від повної вартості проїзду.

2. Категорії громадян, яким право пільгового проїзду гарантоване Законами України (перелік додається), матимуть право безкоштовного проїзду у громадському автомобільному транспорті. Львівська обласна державна адміністрація зобов’язалась за рахунок місцевого бюджету компенсувати втрати перевізників від наданих послуг вказаним категоріям громадян.

3. “Учасники бойових дій” користуватимуться правом безкоштовного проїзду в громадському автомобільному транспорті. Витрати за цю послугу перевізники взяли на свій рахунок.

Додамо, що у Львові експеримент з 50% оплати за проїзд для пільговиків провалився навіть не почавшись й цілком ймовірно, що вже у серпні на всіх пасажирів громадського транспорту міста чекатиме нове зростання тарифів за проїзд. 

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments