У Білогорщі для бійців АТО збудують дачне містечко

П'ятниця, 30 червня 2017, 17:39
Для воїнів АТО у кварталі Білогорща планують збудувати садово-дачний кооператив, загальною площею 54,8 га.
У Білогорщі для бійців АТО збудують дачне містечко

Передбачається, що в дачному кооперативі проживатиме понад 1000 бійців, а квартал матиме 577 ділянок, з яких 458 ділянок передбачено під дачну забудову, а 119 – під садівництво без права забудови.

У проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території, площею 54,8 га. Розробником містобудівної документації є ДП Державний інститут проектування міст «Містопроект».

Як зазначено в інформаційній довідці, квартал формується з 577 ділянок. Із них лише 119 ділянок, де передбачено садівництво в межах санітарно-захисної зони від промзони Рясне.

Розташування цих ділянок для садівництва не передбачає забудови для тимчасового проживання. Проте планування території передбачає розташування дачного поселення – 458 проектованих дачних ділянок.

Передбачається, що всі ділянки будуть використовуватись для рекреації, тимчасового перебування та тимчасового проживання із будівництвом будинків.  Загалом в дачному кооперативі проживатиме 1145 мешканців.

Після громадських слухань, які завершаться в липні, детальний план території підлягає затвердженню Пустомитівською районною державною адміністрацією (у місячний термін від дати подачі матеріалів).

Оскільки територія є за межами населеного пункту, розпорядником земель є Головне управління Держгеокадастру у Львівській області, яке надає дозвіл на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.  Відведення земельних ділянок здійснюватиме обласне управління Держгеокадастру на підставі списків, сформованих Львівським центром надання послуг учасникам бойових дій (у місячний термін від дати подачі матеріалів).

Нагадаємо, з обласного бюджету на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні виділили 157,3  тис грн.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments