У комісії з оренди майна ввели паритетне представництво депутатів і чиновників

П'ятниця, 30 червня 2017, 15:31
Депутати Львівської міської ради підтримали ухвалу, за якою у Комісіях, що відповідають за оренду комунального майна, для прийняття збалансованих і відкритих рішень встановлюється паритетне представництво депутатів і чиновників.
У комісії з оренди майна ввели паритетне представництво депутатів і чиновників

Як пояснив автор ухвали, депутат Тарас Ворко, до цього часу у Комісіях переважала технічна більшість чиновників, які, по суті, без врахування думки депутатів самовільно розпоряджалися майном громади. Депутатські голоси через суттєву меншість нічого не вирішували. Про це повідомляє "Справжня Варта" із посиланням на прес-службу "Народного контролю".

Натомість ухвала вводить паритет, за яким кількість членів конкурсної комісії зі складу депутатів міської ради не може бути меншою, ніж кількість членів комісії від міської ради, її структурних підрозділів і виконавчих органів. Також у склад Комісії з оренди майна входитимуть 6 депутатів.

Окрім того, при рівності голосів при прийнятті рішень скасовується визначальний голос головуючого – заступника начальника управління комунальної власності. Рішення вважатимуться ухваленими лише тоді, коли за них проголосує більше 50% кількісного складу комісії.

Нагадаємо,  29 червня, під час сесії Львівської міської ради депутати проголосували «за» та дали можливість Львівській ОДА вивозити сміття зі Львова.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments