«Грошова блокада» сміття від Садового

Максим Бурич  |  Понеділок, 26 червня 2017, 11:44
Червоноград уклав угоду про прийом сміття зі Львова одним із перших, за що поплатився «грошовою блокадою» від мера Львова Андрія Садового
«Грошова блокада» сміття від Садового

Відтак, на місцевий полігон Червонограда було вивантажено 140 тонн відходів, за які Львів не заплатив. В цьому випадку, за прийом ТПВ Садовий так і не розрахувався на травень місяць. Міська влада Львова боргує 159 тисяч гривень за вивантажене сміття.

Міський голова Червонограда Андрій Залівський у телефонній розмові з кореспондентом сайту «Справжня Варта» розповів деталі цієї проблеми та подальші свої дії:

«На сьогоднішній нараді в ЛОДА я повідомив, що станом на ранок 26 червня ми не отримали коштів від Львова за отримане сміття за травень, а це 140 тонн ТПВ та 159 тисяч гривень. Згідно угоди, розрахунок має бути впродовж 5 днів, тобто до 6 червня гроші від Львова за сміття  мали би бути. Ми написали листа, що в разі, якщо до 25 червня не буде коштів, то ми призупиняємо співпрацю в рамках меморандуму по сміттю з містом Львовом. Після наради, мені зателефонував Сергій Богданович Бабак, який повідомив, що в п’ятницю вони кошти перерахували. Станом на сьогоднішній ранок – коштів не було. Може вони й дійсно ще в п’ятницю 23 червня, заплатили, але є угода, якої треба дотримуватись. Виходить так, що я маю ходити, просити, бігати. То лист вони не можуть знайти, то ще якісь проблеми. Тому я повідомив про це голову ЛОДА Олега Синютку про такий стан речей»,  - зазначив Андрій Залівський. 

За словами міського голови Червонограда, в разі, якщо кошти за вивантажене сміття не будуть перераховані, угоду зі Львовом щодо вивезення ТПВ буде розірвано. 

« Якщо гроші не надійдуть, то я винесу питання про розірвання угоди з містом Львовом. Кожну територію треба поважати, маленька вона, чи велика, але ми пішли на зустріч. Згідно зобов’язань кожен має виконувати свою частину угоди. Я не зірвав угоду жодного разу, жодного дня, то чому я маю це терпіти. Нам ці кошти треба для установки, яка буде зменшувати об’єм сміття», - зауважив Андрій Залівський.

comments powered by HyperComments