У Львові відкриють виставку про життя в Дрогобичі та Бориславі до війни і під час Голокосту

П'ятниця, 23 червня 2017, 16:47
«Історія знищення та порятунку» буде доступною для відвідувачів із 26 червня.
У Львові відкриють виставку  про життя в Дрогобичі та Бориславі до війни і під час Голокосту

У понеділок, 26 червня, о 17.00 год. у Почесному Консульстві Держави Ізраїль в Західному регіоні України у Львові (вул. Газова, 36/3, вхід навпроти – з вул. Джерельної, 31) відбудеться відкриття виставки «Історія знищення та порятунку».

Організація Тих, хто вижив з Дрогобича, Борислава та прилеглих територій,  разом з ASF Робочою Групою (Німеччина) долучилися до низки заходів та організацій виставок в Ізраїлі, Польщі, Україні та Німеччині, які висвітлюють життя в Дрогобичі та Бориславі до війни та під час Голокосту.

За словами організаторів, заходи та виставки розповідають про виняткову участь євреїв у нафтовому бумі, видатних діячів в політичній та соціальній сферах, художників та діячів культури, про Голокост у Дрогобичі-Бориславі, а також рятувальників, які ризикували життям, щоб рятувати інших.

«До Голокосту в районі Дрогобича проживало 32 000 євреїв. Наприкінці ІІ Світової Війни тільки 400 євреїв вижили в Дрогобичі і 200 в Бориславі. У спасінні євреїв в Дрогобичі та Бориславі брали участь люди виняткової відваги – євреї, німці, поляки та українці, які залишалися людьми в нелюдські часи», - зазначають організатори.

Нагадаємо, на Львівщині американська художниця представить мистецький проект «RECYCLED».

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments