На Львівщині стартує пілотний проект для безробітних

Максим Бурич  |  Вівторок, 20 червня 2017, 16:31
Малозабезпечені безробітні Львівщини отримають додатковий шанс від держави.
На Львівщині стартує пілотний проект для безробітних

Сьогодні, 20 червня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулась презентація пілотного проекту для безробітних Львівської області «Рука допомоги  вихід є». На Львівщині розпочалась активна стадія реалізації пілотного проекту щодо виведення малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності. 

Як зазначив голова ЛОДА Олег Синютка, такий проект допоможе знов викликати нову хвилю інформації для людей, які не мають роботи та отримують мізерні кошти на життя. Завдяки проекту обласна влада розраховує отримання великої кількості звернень та виведення частини населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб та військових – АТОвців з безробіття. 

«Головна ціль проекту – активізувати людей, та надати можливість вивести їх з бідності. Люди, які отримують матеріальну допомогу від держави поступово звикають до цього, але ж можна їм дати можливість відкрити свій бізнес, свою справу, та вивести з бідності та безробіття»,  - зазначив Олег Синютка. 

Суть проекту – створення з використанням міжнародного досвіду нових механізмів повернення на ринок праці довготривалих безробітних, які сьогодні отримують від держави допомогу, та людей, яким довелося покинути зону конфлікту на сході країни.  Крім того, передбачається активізація вже діючих інструментів працевлаштування, зокрема, громадських робіт та фінансового стимулювання роботодавців. Серед нових механізмів, які успішно себе зарекомендували в розвинених країнах, в рамках проекту «Рука допомоги» буде задіяне надання бажаючим з числа малозабезпечених безробітних безвідсоткової фінансової допомоги на відкриття власної справи.

Проект «Рука допомоги» реалізується Міністерством соціальної політики України за фінансової та консультативної підтримки Світового банку. 

Станом на 1 червня у Львівській області допомогу малозабезпеченим сім’ям отримують 31 232 сім’ї, що становить майже 4% від загальної кількості домогосподарств. 

Також у Львівській області зареєстровано 12 190 внутрішньо переміщених осіб, з них 6592 – працездатного віку. Середній розмір щомісячної допомоги малозабезпеченим сім’ям в області становить 3610 гривень, що перевищує розмір мінімальної заробітної плати.

comments powered by HyperComments