Садовий хоче оголосити надзвичайну екологічну ситуацію у Львові

Понеділок, 12 червня 2017, 15:53
Причина — місто не справляється зі своїми обов’язками з вивезення ТПВ.
Садовий хоче оголосити надзвичайну екологічну ситуацію у Львові

12 червня відбулось позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого прийнято рішення звернутись до голови ЛОДА, Прем’єр-міністра України, Секретаря РНБО України про оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації. 

Про таке рішення також буде поінформовано Президента України та Голову ВРУ.

Таке рішення міської комісії ТЕБ та НС пов’язане з критичною ситуацією, яка склалась в місті з захороненням та вивезенням ТПВ. 

Як доповіли під час засідання комісії представники фірм-перевізників, зараз у Львові загалом є 6850 тонн накопичених та не вивезених ТПВ. 

Більшість перевізників не мають, куди вивозити сміття. Відповідно до Меморандуму, міста в області приймають зі Львова лише 80-100 тонн в день. 

Також рішення комісії базується на приписі Держпродспоживслужби області, який місто і перевізники станом на сьогодні виконати не можуть, адже нема полігонів, куди можна систематично вивозити сміття.

Раніше підіймалося питання про нераціональне використання мерією Львова коштів на ситуацію зі сміттям — понад 300 мільйонів гривень. Окремі депутати вимагають звітності  по цих фінансах та навіть ставлять ультиматум: не голосувати за наступні “сміттєві” рішення на сесіях.

Разом із тим, у Львові неодноразово пропонувалося затвердити концепцію сортування ТПВ.

Окрім цього, правоохоронці здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами розкрадання бюджетних коштів міста та вчинення фіктивного підприємництва навколо львівського сміття.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments