У Жовтанецькій громаді відкрили власну пожежну команду

Олег Довганик  |  Четвер, 8 червня 2017, 15:45
Пожежне депо базується у селі Велике Колодно
У Жовтанецькій громаді відкрили власну пожежну команду

Жовтанецька громада стала ще однією громадою на Львівщині, де відкрили власну пожежну команду. Пожежний автомобіль об’єднаній територіальній громаді передало головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.  Про це повідомляє Офіс реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Мати пожежну команду для громади вкрай важливо, зважаючи на її густонаселеність. Функціонування пожежної команди сприятиме більш оперативному реагуванню на надзвичайні події, посилить рівень пожежної безпеки на території ОТГ, дозволить зберегти життя та майно мешканців громади

Як розповів голова Жовтанецької ОТГ Ярослав Деркач, пожежне депо базується у селі Велике Колодно. Наразі воно знаходиться в орендованому приміщенні, але до кінця року переїде у власне приміщення, де за власні кошти громади зараз здійснюється реконструкція. Після завершення реконструкції буде сформовано штат команди – у ній має бути 8 пожежників та начальник. Адже наразі пожежна частина існує на добровільних засадах.

За словами Ярослава Деркача, пожежна команда Жовтанецької ОТГ обслуговуватиме передусім 11 населених пунктів громади. Однак тут планують укласти угоду з Кам’янко-Бузькою про залучення у випадку необхідності своєї пожежної команди для ліквідації надзвичайних ситуацій і в інших населених пунктах Кам’янка-Бузького району. 

Нагадаємо, що наприкінці травня пожежну команду утворили і у Гніздичівській ОТГ.

comments powered by HyperComments