Рішення виконкому ЛМР щодо розміщення вивісок визнали протиправним

Четвер, 8 червня 2017, 11:09
Прокуратура наполягла, що посадовці вийшли за межі наданих законом повноважень.
Рішення виконкому ЛМР щодо розміщення вивісок визнали протиправним

Нещодавно Львівський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов прокуратури щодо  визнання протиправним та скасування рішення виконавчого органу міської ради. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, у листопаді минулого року, рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради №1025 було затверджено Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у місті Львові.

Цим рішенням, зокрема, запроваджено юридичним особам та фізичним особам-підприємцям обов’язкову процедуру виготовлення та погодження дозвільними органами ЛМР - департаментом містобудування, а у межах історичного ареалу – управлінням охорони історичного середовища паспортів розміщення малих архітектурних форм, а також процедуру їх демонтажу комунальним підприємством «Адміністративно-технічне управління».

“В той же час, вказаний Порядок суперечить Законам України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про благоустрій населених пунктів» та «Про охорону культурної спадщини», а також те, що при його прийнятті виконавчий комітет вийшов за межі наданих законом повноважень”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

У травні 2017 року постановою Львівського окружного адміністративного суду позов прокуратури задоволено повністю.

Нагадаємо, на Садового подали до суду через комуністичні пам’ятки.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments