На Львівщині розвиваються вівцеферми

Максим Бурич  |  Вівторок, 6 червня 2017, 23:09
Розвиток зеленого туризму та сімейного відпочинку на природі торкнувся і фермерства на Львівщині
На Львівщині розвиваються вівцеферми

Село Залужани Дрогобицького району поповнюється фермерським господарством направленим на сімейний відпочинок. На сьогоднішній день триває розбудова вівцеферми європейського рівня ТзОВ «Меринос-Захід». Вона споруджена за моделлю аналогу Австрійської ферми. 

Наразі фермерське господарство налічує понад 150 голів овець породи Бергшаф-Тірольська скальна вівця. Як зазначає власник ферми, новий підхід до свого діла він вирішив взявши за приклад європейські зразки фермерського господарства. Так, на вівцефермі є своя особливість - проживання управляючого на території підприємства, наявність готелю, можливість вільного відвідування ферми для туристів та дегустація продукції: козячих, овечих сирів та іншої продукції.

На сьогоднішній день підприємство налічує вже три ферми «Меринос-Захід» на території двох сільських рад – Почаєвицької та Летнянської та від недавна – село Залужани.

Агропідприємство працює у галузі тваринництва, зокрема розвиває вівчарство. В господарстві утримують овець породи Мериноландшаф, Суффолк та Бергшаф -Тірольська скальна вівця.

Зараз загалом у господарстві утримують 3000 голів овець та 247 голів молочних кіз зааненської породи. Господарство має статус племрепродуктора з розведення овець породи мериноландшаф. Племінне поголів’я закуплене  в  Німеччині (Баварія)  - на землях з аналогічним до нашого клімату, що важливо для здоров’я тварин. Тварини перебувають на пасовищно–стійловому утриманні. При відгодівлі овець не використовуються прискорювачі росту та інші добавки, вся продукція має найвищий стандарт екологічної чистоти.

У 2014 році фермерське господарство розширило свою діяльність на територію ще двох сільських рад, а саме Снятинської та Нагуєвицької.

comments powered by HyperComments