На Львівщині повернули кінотеатр на баланс держави

Вівторок, 6 червня 2017, 12:51
Комунальні приміщення у Сокалі повернули з концесії.
На Львівщині повернули кінотеатр на баланс держави

Днями, у місто Сокаль поповнилось комунальним майно у вигляді цілісного майнового комплексу кінотеатру та гаражів, загальною вартістю 2,6 млн грн.

У березня 2012 року, Сокальська райрада передала міський кінотеатр у концесію ТОВ «Скорпіон» для проведення реконструкції та в подальшому здійснення кіноконцертної діяльності. Договір було укладено на 49 років.

Однак, упродовж тривалого часу умови договору концесіонером не виконувалися: ремонтні роботи не здійснювалися, концесійні платежі не сплачувались. Відтак, приміщення кінотеатру не використовували і занепадало. 

Червоноградська місцева прокуратура звернулась в господарський суд Львівської області із позовом в інтересах Сокальської районної ради до ТОВ «Скорпіон» про розірвання зазначеного договору та стягнення заборгованості на суму близько 1,2 млн грн.

Суд задовольнив позовну заяву у повному обсязі: розірвав договір та стягнув з відповідача вказану суму заборгованості.

Відтак, цілісний майновий комплекс кінотеатру та гаражів у місті Сокаль вилучено у концесіонера та передано в оперативне управління відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігій Сокальської районної державної адміністрації.

Наразі вчиняються активні виконавчі дії до стягнення суми заборгованості з концесійних платежів, задоволеної судом.

Раніше виконком ЛМР прийняв рішення про ліквідацію комунальних приміщень кінотеатрів “Київ”, “Дзвін” та кінотеатру ім. Б. Хмельницького.

Окрім цього, прокуратура Львівщини подала в суд на Львівську міську раду та ТОВ “Круаель” у зв’язку з неналежним виконанням умов договору щодо експлуатації кінотеатру “Дружба”.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments