У львівській Ратуші створять Дитячу дорадчу раду

П'ятниця, 2 червня 2017, 14:04
Підлітки Львова приступлять до роботи з початком навчального року.
У львівській Ратуші створять Дитячу дорадчу раду

Із початку нового навчального року у Львівській міськраді почне діяти Дитяча дорадча рада, до складу якої увійдуть представники учнівського самоврядування, училищ, коледжів міста, діти з сімей вразливих категорій, діти з інвалідністю, віком 12 — 18 років.

Головним завданням такої ради, яку також рекомендує створити ЮНІСЕФ, буде нагляд за втіленням стратегії “Львів дружній до дітей”.

До повноважень Дитячої ради так само належатимуть попередній розгляд питань порядку денного сесій, які стосуються молодіжно-дитячої політики у місті (йдеться про проект бюджету, молодіжні програми та навіть архітектурне планування міста - генплан), просвіта, моніторинг та реагування на всі виклики, які постають перед дітьми у Львові. 

Участь у роботі Дитячої ради стане ще одним дієвим способом для виховання в дітей активної життєвої позиції і залучення їх до управління містом.

1 червня голова комісії законності, депутатки ЛМР Юлія Гвоздович та Уляна Пак подали відповідний проект ухвали і Положення ЛМР про Дитячу дорадчу раду. 

Якщо 8 червня за ці документи проголосують депутати, Дитячу раду почнуть формувати вже з середини серпня. 

Нагадаємо, у Львівській школі-інтернаті з’явиться meeting room та майстерня іконопису.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments