У Львові, у зв’язку з траурними заходами, тимчасово змінять рух транспорту

Четвер, 1 червня 2017, 15:58
У місті пройдуть жалобні заходи за Блаженнійшим Любомиром Кардиналом Гузаром.
У Львові, у зв’язку з траурними заходами, тимчасово змінять рух транспорту

1 червня, з 17 години будуть частково змінені маршрути тролейбусів № 2, № 9, № 10, які курсуватимуть лише до вулиці Ангеловича (вул. С. Бандери). Кінцевою зупинкою тролейбусів № 12 і № 7 буде зупинка на вулиці Шептицьких. 

Зміни діятимуть упродовж усього часу проведення жалобних заходів. День похорону відбудеться 5 червня.

Також з 18:30 перекриють вулиці: вул. Листопадового Чину від вул. Б. Лепкого, а також прилеглі до неї – вул. Гоголя та вул. І. Огієнка від вул. Городоцької; вул. Матейка та вул. Новаківського від вул. К. Рилєєва; вул. Устияновича від вул. Професорської; вул. Озаркевича та вул. Шептицьких до вул. Сєченова; вул. Митрополита Андрея до вул. Митрополита Ангеловича.

Вірян, які прибудуть попрощатися з Архиєпископом-емеритом, просять зупинятися на приватних паркінгах біля «Арени Львів», біля «Епіцентру» (вул. Городоцька), а також на Галицькому перехресті.

З цих трьох точок, з 5 години ранку 2 червня до 15 години 3 червня, цілодобово курсуватимуть шатл-баси, які довозитимуть всіх бажаючих попрощатись з Блаженнішим в зону, наближену до Собору Св. Юра. 

Крім того, у ніч з 1 на 2 червня та з 2 на 3 червня увесь електротранспорт міста курсуватиме за продовженим графіком – до 01:00 год. Аналогічно продовжено час руху маршруток АТП-1 - №1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47.  На усіх нічних маршрутках кількість машин збільшено до двох одиниць.

Маршрутки № 33 та № 38 здійснюватимуть об’їзд по вул. Городоцькій з наступним виїздом на затверджений маршрут. Ці зміни діятимуть 1-2 червня.

Для забезпечення громадського порядку і гарантування безпеки вірян, передбачено перекриття вулиць, прилеглих до Собору Св. Юра, де відбуватиметься прощання.

У суботу, 3 червня, у зв’язку з траурною процесією, буде перекрито центр міста зранку та до 15 год, а також ситуативне перекриття руху за маршрутом ходи: вул. Листопадового Чину, Ген. Григоренка, Гнатюка, пр. Свободи, пл Міцкевича, пл Галицька, пл. Соборна, пл. Митна, вул. В. Винниченка.

За попередньою інформацією, очікується, що домовина прибуде до Львова близько 19:00, до Собору Св. Юра. 

2 червня о 10:00 буде відслужена Заупокійна Літургія в Соборі Св. Юра. Собор буде відкритий цілодобово для охочих попрощатись з Архиєпископом Любомиром. 

3 червня о 9:00 відбудеться Заупокійна Літургія, після чого скорботна хода пройде вулицями міста до Храму Архистратига Михаїла.

У неділю, 4 червня, тіло прибуде до Києва. Чин похорону відбудеться в Києві 5 червня у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового.

Нагадаємо, 31 травня відійшов у вічність глава Української греко-католицької церкви 2005- 2011 років Блаженніший Любомир Гузар.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments