У Львові шукатимуть механізми організації ефективного інклюзивного навчання

Субота, 13 травня 2017, 15:32
Громадські активісти, працівники відділень соцреабілітації та батьки обговорять інклюзивні освітні потреби.
У Львові шукатимуть механізми організації ефективного інклюзивного навчання

15 травня о 10:00, у Львові, у навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» (пр. Червоної Калини, 86а) відбудеться Всеукраїнська конференція «Участь батьків дітей з особливими освітніми потребами в організації ефективного інклюзивного навчання». 

Учасники заходу шукатимуть механізми ефективної співпраці усіх долучених до інклюзивного навчання сторін (батьки, громадськість, школа, місцева влада).

За словами керівника відділення абалітації ЛМЦР “Джерело” Терези Фаласеніді, налагодження партнерських стосунків між батьками та всіма фахівцями, які працюють у навчальному закладі та надають допомогу дитині з порушенням психофізичного розвитку, є першочерговим завданням інклюзії.

Голова ГО “Розправлені крила” Юлія Аронова зауважила, що більшість загальноосвітніх шкіл, до яких вступають діти з особливими освітніми потребами є неготові до інклюзії.

 “У нас бракує не лише пандусів і доступних вбиралень. У нас бракує елементарного розуміння, що таке дитина з особливими потребами і як вона може вчитися поряд зі здоровими однолітками”, – закцентувала Юлія Аронова та додала, що просвітницьку роботу в школі щодо якісного навчання дітей з інвалідністю слід робити батькам.

На конференції очікують наступних спікерів: Ларису Самсонову (голову правління ГО «Родина», експерта з питань соціальної політики Інституту суспільно-економічних досліджень, м.Київ) та Оксану Потимко (керівника Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами НУ «Львівська політехніка»).

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments