Площу Митну відкриють з музикою

П'ятниця, 5 травня 2017, 17:01
Львів’янам урочисто представлять оновлену площу.
Площу Митну відкриють з музикою

6 травня у Львові відбудеться відкриття площі Митної, а о 16:00 духовий оркестр “Львів” встигне створити у цьому місці драйвову музичну атмосферу.

За два роки ремонтних робіт на площі замінили мережі комунікацій, відремонтували вхід у підземний перехід, замінили покриття, реконструювали фонтан та додали до нього 25 форсунків, що подають воду на різну висоту.

Про старий вигляд Митної нагадуватиме бронзова скульптура хлопчика, яка тепер зможе ловити воду руками (такий план був ще у 1960-х роках, але його не реалізували).

Не забули проектанти і про зелені насадження, яких тут більше 15 видів, зокрема, кулясті клени, райські яблуні, груші каллеріана, мигдаль трилопатевий, самшит, лаванда, троянди, японська айва, спіреї та барбариси. 
Фруктові дерева мають нагадувати львів’янам про монастирські сади, які у довоєнні часи прикрашали територію монастиря кларисок.

Близько сотні світильників з’явилися у мощенні на площі Митній. Упродовж місяця часу обіцяють встановити також підйомник для маломобільних мешканців і ліхтарі.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments