У Львові започаткують гастро-тури та територіальну кухню Львівщини
Сьогодні, 27 квітня, в рамках проведення 5-го Ювілейного Міжнародного форуму з підтримки фермерства «Агропорт Захід Львів 2017» відбувся круглий стіл «Гастрономічна Львівщина: Міжгалузеве партнерство заради сталого розвитку».
Експерт проекту «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області» Ганна Антонюк підкреслила різномаїття, через яке Львівщина взмозі відкрити прекрасні гостро-тури.
«Яворівщина, Бойковщина та Галичина стали тими складовими, які можуть внести в туризм Львова та області свою неповторну ноту. Система географічних зазначень на локальну, традиційну, високоякісну продукцію, яка виробляється на сільських територіях має стати успішною моделлю для розвитку гастро-туризму», - зазначила Ганна Антонюк.
На прикладі Франції, де така модель вже дозволила здобути світову славу таким продуктам як шампанське, коньяк, сир Рокфор, сир Брі і багато інших, можливо підвищити розвиток місцевої продукції.
«Завдяки географічним зазначенням зберігається кулінарна спадщина регіону, відбувається зростання зайнятості у виробництві локальної продукції і суміжних галузях, розвивається туризм. Ми вже сьогодні працюємо над імплементацією французького досвіду у Львівській області і віримо у ефективність і перспективність цієї моделі не тільки для Львівщини, а й для усієї України», - наголосила Антонюк.
Також обговорення під час круглого столу торкнулось і зеленого туризму, збільшення обсягів виробництва, та складання гастрономічного маршруту на Галичині. Не оминули й тему «останнього кроку» - аеропорти. Адже туристи з Європи будуть намагатись привезти собі додому смачну продукцію локалізовану на Львівщині.
Через це учасники круглого столу обговорили можливість сертифікації, маркування і надання стандарту при виробництві локальних, традиційних та високоякісних продуктів.
Більше новин із 5-го Ювілейного Міжнародного форуму з підтримки фермерства «Агропорт Захід Львів 2017» читайте на “Справжній Варті”.