Біля Арени Львів раптово вирішили збудувати великий конгрес-хол

Четвер, 20 квітня 2017, 23:28
Керівництво стадіону збентежене планами ЛМР щодо нового проекту в такій близькості від і без того пустуючого стадіону.
Біля Арени Львів раптово вирішили збудувати великий конгрес-хол

Вже цього року мерія збирається оголосити не зовсім зрозумілий архітектурний конкурс на будівництво конгрес-холу площею аж 22 тисячі квадратних метрів. До червня проект планують представити повністю, пізніше - скласти кошторис. Основною особливістю холу буде його універсальність - будівля матиме можливість за кілька годин облаштуватись з конференц-залу до майданчику для проведення спортивних подій. Такі наполеонівські плани мерії змусили керівництво "Арени Львів" забити на сполох:

"Ми й так ледь балансуємо на межі банкрутства, замість проведення матчів змушені орендувати крісла для Єробачення. Та й ціна оренди покриває лише комунальні витрати. На фоні загального занепаду українського футболу, справи у стадіону не йдуть на краще. "Олімпік" про оренду з нами не зумів домовитись. Ми існуємо за рахунок нефутбольних заходів - їх зараз більше 70%.

Навіщо будувати величезний конгрес-холл, якщо дешевше зробити автоматизоване покриття на стадіоні? В поляків такий досвід привів до успіху. Це ще  й не враховуючи, що Кракову конгрес-хол обійшовся у 80 мільйонів євро, з яких майже 60 виділив Євросоюз. Для Львову це - великі кошти, тож їх трата на такий проект не є доцільною" -заявляє Євген Болкун, директор Арени.

Представники ЛМР же далі гнуть свою лінію - згідно їхніх слів, стадіон не конкуруватиме з холом, а доповнюватиме його. незважаючи на те, що специфіка можливих проведених заходів у об'єктів однакова, окрім футболу, депутати не намагаються йти на компроміс, тож прогноз для дорогого євростадіону залишається невтішним.

comments powered by HyperComments