У Львові вперше експонують "Казки Андерсена" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 19 квітня 2017, 15:16
Львів`яни мають змогу переглянути унікальні збірку ляльок та картин.
У Львові вперше експонують "Казки Андерсена" (ФОТО)

У квітні у Львові до Дня народження видатного данського письменника, автора казок, без яких не могли б уявити власне дитинство безліч людей по всьому світіу, Львівський клуб лялькарів LADin Club підготував виставку "Казки Андерсена: ляльки та акварелі". 

Герої казок, придумані Андерсеном, візуалізовані і втілені в ляльки десятьма майстрами, поряд із портретною постаттю самого письменника в оточенні акварелей молодої художниці, настроєво наближених до літературного джерела і схожих на книжкові ілюстрації - сформують експозицію виставки. Взаємодія літератури, лялькарства та акварельної графіки створять нову казкову реальність у львівській галереї "Велес".

Лялькарів надихали герої п'ятнадцяти казок: "Дикі лебеді", "Дюймовочка", "Русалонька", "Квіти маленької Іди", "Гидке каченя", "Фея щастя", "Пастушка і Сажотрус", "Нове вбрання короля", "Принцеса на горошині", "Директор лялькового театру", "Соловей", "Дівчинка з сірниками", "Золотий хлопчик", "Непохитний олов'яний солдатик" і "Снігова Королева".

Виставку можна переглянути до 5 травня  у мистецькій галереї "Велес", що на вул.Фредра, 4а.

comments powered by HyperComments