Львів боротиметься за звання Європейської культурної столиці-2024

Четвер, 13 квітня 2017, 23:43
Вже встановлено стратегію реформ та модернізації сфери культури заради отримання містом звання Культурної столиці.
Львів боротиметься за звання Європейської культурної столиці-2024

Для подачі заявки Львову необхідно впровадити дві нові інституції: агенції з проведення подій( підтримання мистецьких подій, впровадження інвестицій в музеях та театрах) та інституту стратегії культури. Ці дві інституції матимуть на меті пріоритизацію культури як вектора розвитку Львова. Інститут стратегії культури зосередиться на виконанні пріоритетних напрямків розвитку культури, а головною його ціллю стане отримання Львовом звання культурної столиці.

Нагадаємо, нещодавно Європейська комісія культури дозволила аплікування міст, що не є членами ЄС, до прикладу в 2021 році столицею культури стане сербський Нові Сад.

Крім того, Львів не єдине місто, що може претендувати на це звання. Крім нього, потенційними учасниками є Харків, Одеса та Кам'янець-Подільський. Для аплікації необхідне проведення т.зв. меморандуму. Документи в Міністерство культури з проханням розпочати такий процес вже подано, тож якщо цього року співпраця на рівні Міністерства з Європейською комісією розпочнеться, Львів, а потенційно й інші українські міста, зможуть претендувати на звання Культурної столиці вже в 2024 році.

comments powered by HyperComments