Сакральну виставку відкрили у музеї на Львівщині

Понеділок, 10 квітня 2017, 11:09
Проект наданий Українським Католицьким Університетом.
Сакральну виставку відкрили у музеї на Львівщині

Днями, у Городоцькому історико-краєзнавчому музеї відвідувачі змогли ознайомитись із новою виставкою “Сльоза в камені”. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Городоцької РДА.

Виставка складається із трьох частин: проекту “Старі вікна”, ікон у камені та фотоальбому “Сльоза і камінь”.

До заходу долучилися: директор музею УКУ Андрій Цибко,  мистецтвознавець Оксана Романів-Тріска, художник-дизайнер Андрій Кісь.

Організатори зауважують, що частини виставки показують символічний та історичний зв’язок із минулим, рами вікон — це втрачені ціннісні категорії. У рамки вставлені світлини меморіальної (сакральної) скульптури, що теж символічно.

Андрій Кісь, автор частини виставки “Сльоза і камінь” здійснив мандрівку забутими цвинтарями галицьких сіл і містечок, “садами нетанучих скульптур”. Творчість місцевих каменетесів віддалено нагадали митцю про Давній Єгипет, Шумерію та Античність, що на думку фотографа, засвідчує зв’язок української культури зі світовою.

Фотоальбом “паломництва” охоплює низку світлин зі скульптурами святих, зібраних на двадцяти некрополях Львівщини, Тернопільщини та Франківщини.

Виставка буде доступна у Городоцькому історико-краєзнавчому музеї до кінця квітня.

Більше новин про культуру і мистецтво Львівщини читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments