Львівські медики закликають до обережного споживання ранніх овочів та фруктів

Понеділок, 3 квітня 2017, 15:59
Фахівці застерігають про можливі отруєння від весняного врожаю.
Львівські медики закликають до обережного споживання ранніх овочів та фруктів

У міському відділі ДУ “Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України” зазначають, що споживання ранніх овочів та фруктів може призвести до перенасичення організму отруйними речовинами — пестицидами та нітратами. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Ці речовини використовують, аби пришвидшити ріст урожаю, однак якщо їх кількість перевищує норму, споживачі можуть серйозно постраждати, особливо якщо продукти пролежать певний час у холодильнику.

Відтак, мешканцям Львова пропонують купувати овочі та фрукти нормального розміру і лише у спеціально відведених місцях, а не на узбіччях доріг або вулиць; перевіряти у продавця висновки лабораторної перевірки, більш обережно ставитись до купівлі салату, зелені, капусти, кабачків, огірків, моркви та буряка, адже вони найбільш схильні концентрувати в собі нітрати.

Також фахівці рекомендують добре промивати продукти, очищувати їх від шкірки, уникати споживання частини продуктів у районі стебел і черешків, не вживати качанів (капусти), відрізати основу овочів на сантиметр, вимочувати плоди у кип’яченій воді (з морською сіллю або лимонним соком) по 15 -30 хвилин, уникати споживання моркви і буряків із блідувато-білою серцевиною та огірків — із жовтуватими зрізами.

Споживати готові страви слід одразу, старатись не залишати їх у холодильнику. Боротися із нітратами можна лимонним або гранатовим соком, додавши ці складники до їжі.

Більше про здоров’я та медицину у Львові та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments