“Тривимірний газ”: відбулися зміни у платіжках від “Львівгаззбуту”

П'ятниця, 31 березня 2017, 14:39
Споживачам надаватимуть інформацію у кіловат-годинах, гігакалоріях та мегаджоулях.
“Тривимірний газ”: відбулися зміни у платіжках від “Львівгаззбуту”

31 березня у Львові відбулась прес-конференція, у ході якої представники ПАТ “Львівгаз” розповіли про нововведення для споживачів.

Відтак, у “платіжках”  подаватимуть інформацію про спожитий газ у трьох вимірах: кіловат-годинах, гігакалоріях та мегаджоулях. За словами головного інженера “Львівгазу” Богдана Гука, наразі такі зміни впроваджуються лише заради інформування населення, показники лічильника слід подавати без змін, а платити — за спожиті метри кубічні.

У майбутньому ж, сподіваються налагодити систему оплати відповідно до енергетичної цінності газу, який у різних областях є різної якості.

Маршрути транспортування газу по області можна переглянути за посиланням. Також об’єм газу можна перерахувати в енергетичні одиниці за спеціальною формулою, яка доступна за посиланням.

Як зазначив головний метролог “Львівгазу” Ігор Шах, споживачі не зобов’язані нічого підраховувати, для цього є спеціалісти, а уся інформація буде доступна у платіжках та “особистих кабінетах”. Додаткові пояснення можна отримати у кол-центрі установи.

Фахівці зауважили, що відповідно до закону про комерційний облік газу, лічильники слід привести до стандартних умов. Втім, зараз ніхто їх не буде міняти, і з огляду на це в постанові НКРЕ для Львівської області розроблено шість груп коефіцієнтів, відповідно до газопроводів та лічильників, які використовують і в яких приміщеннях.

comments powered by HyperComments