Аграріям Львівщини почнуть виплачувати дотації

Середа, 29 березня 2017, 16:47
Держказначейство України визначило механізм виплат на найближчі п’ять років.
Аграріям Львівщини почнуть виплачувати дотації

Із 15 квітня сільськогосподарські товаровиробники України та Львівської області, зокрема, почнуть отримувати дотації за лютий 2017 року. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Як пояснили у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, до 1 квітня аграрії повинні подати відповідні заяви у місцеві органи Державної фіскальної служби, яка вже розпочала внесення отримувачів дотацій до Реєстру.

Механізм здійснення виплат наступний:
до 1 квітня сільськогосподарські виробники мають подати заявку на здійснення держпідтримки з відповідними податковими документами та сплатити податки;

  • до 5 квітня буде здійснено виділення асигнувань відповідно до помісячного бюджетного розподілу;
  • до 10 квітня Державною фіскальною службою буде сформовано Реєстр отримувачів бюджетної дотації;
  • з 15 квітня Держказначейство розпочне перерахунок виплат в автоматичному режимі відповідним отримувачам суми бюджетної дотації з небюджетного рахунка Мінагрополітики.

Нагадаємо, що цьогоріч на програму “Фінансова підтримка сільгоспвиробників” передбачено 4 мільярди 774,3 мільйони гривень. Бюджетні дотації передбачені на період з 1 січня 2017 року до 1 січня 2022 року.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, право на отримання дотацій мають сільськогосподарські товаровиробники у галузях тваринництва, вирощування винограду, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну та цукрового буряку.

Відтак, ДФС щомісячно упродовж трьох робочих днів після граничного терміну сплати податку на додану вартість визначає суму коштів для кожного отримувача із застосуванням коефіцієнтів пропорційності.
Детальніше — за посиланням.

comments powered by HyperComments