У Львові визначились із тим, як виглядає типовий міський безробітний

Вівторок, 28 березня 2017, 18:16
За даними моніторингу Центру зайнятості, окреслили портрет львів’янина без місця праці.
У Львові визначились із тим, як виглядає типовий міський безробітний

Нещодавно у профільному відділі Львівського обласного центру зайнятості проаналізували статистику та окреслили “обличчя” типового безробітного Львова. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Статистика свідчить, що офіційно з проханням надати роботу у Центр звертаються жінки (54%). Зазвичай це громадяни віком 30 — 34 роки (2,9 тисяч осіб, або 15,7%). Левову частку шукачів роботи становлять законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери (19,0%). 

Третина клієнтів Центру (33,3%) здобули повну вищу освіту, така ж частина (32%) може похвалитися вишколом у ПТНЗ. Більшість (42,9%) зазначає  причиною втрати місця праці — звільнення за згодою сторін.

Нагадаємо, у Львові “за згодою сторін” звільнився перший заступник міського голови Віктор Пушкарьов.

За результатами вказаних даних, портрет львівського безробітного виглядає наступним чином: жінка, віком 30 — 34 років, з повною вищою або професійно-технічною освітою, котру звільнили з останнього місця праці за згодою сторін.

Як прокоментували таку “картинку” в Центрі зайнятості, скоріш за все, таку громадянку не влаштовує заробітна плата або відсутність умов для розвитку кар’єри, при тому що раніше така особа могла працювати у державних установах. Відтак, наступне місце вона обиратиме схожим на попереднє, але з більшими перспективами.

comments powered by HyperComments