На Львівщині викрили "волонтерів": державу "нагріли" на мільйони гривень

Олег Довганик  |  Понеділок, 27 березня 2017, 16:22
Область очікує зміни керівника Львівської митниці
На Львівщині викрили "волонтерів": державу "нагріли" на мільйони гривень

«Волонтерська» організація «нагріла» державу мінімум на 10 мільйонів гривень. Про це під час апаратної наради повідомила голова громадської ради при Управлінні СБУ у Львівській області, журналіст та громадський активіст Галина Янко.

За її словами, благодійна організація «Волонтерський рух України» перевозила контрабанду товарів під виглядом гуманітарної допомоги для АТО.

«Ця контрабанда йшла на фірми у Одесі, Харкові, Києві. Такі «благодійні організації» не тільки «нагрівають» державу, а й поширюють недовіру до волонтерського руху загалом», - зазначила Галина Янко.

З її слів, в. о. начальника Львівської митниці сьогодні перебуває у Києві зокрема і щодо цього факту.

Громадські активісти під час апаратної наради припустили, що область знову може отримати нового очільника митниці.

Громадський активіст Наталія Шелестак відзначила, що активісти проти призначення випадкової людини на митницю й наголосила, що відповідні призначення повинні відбуватись тільки через проведення прозорого конкурсу.

«Попередній керівник не зі Львова, але за місяць часу зробив дуже багато для області», - додала Галина Янко.

«Контрабанда йшла під елітними брендами з складів у Італії. Можливо, сьогодні уже буде новий керівник митниці, четвертий за невеликий період. Ми виступаємо за відповідні кадрові призначення тільки через проведення прозорого конкурсу, а наразі нам призначають керівника у статусі виконувача обов’язки», - зазначила Шелестак.

Галина Янко наголосила, що громадські активісти підтримують чинного очільника Львівської митниці, який не закрив очі на таку «контрабандну» допомогу.

Відтак, голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що повністю підтримує вимоги активісти і доручив силовикам проконтролювати цю ситуацію.

«Громадськість вимагала порушити кримінальні провадження відносно митників, які «кришували» таку "гуманітарну допомогу", і тих хто зараз пробує все зам’яти. Громадськість передає окреме вітання керівнику контрабандного відділу Львівської митниці, і наголошує що не вжиття ним заходів щодо цієї справи, потягне за собою окремі процесуальні наслідки аж до кримінального провадження відносно нього самого», - відзначає у «Фейсбуці» Галина Янко.

comments powered by HyperComments