“Якщо Трудовий кодекс буде ухвалено, ніхто не зможе зупинити маховика безробіття”, - львівські свободівці

Четвер, 23 березня 2017, 16:43
Депутати Львівської облради не підтримали заяву щодо неприпустимості ухвалення проекту Трудового кодексу.
“Якщо Трудовий кодекс буде ухвалено, ніхто не зможе зупинити маховика безробіття”, - львівські свободівці

21 березня у ході сесії Львівської обласної ради лише 26 депутатів підтримали заяву щодо негативних моментів від ухвалення проекту Трудового кодексу. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ВО “Свобода”.

Як зазначають свободівці, запропонований владою Трудовий кодекс суттєво звужує трудові права українців та гарантії діяльності профспілок. Зокрема, відповідно до ст. 153 проекту ТК фактично скасовується  40-годинний робочий тиждень, у зв’язку з чим, роботодавці зможуть законно змушувати людей перепрацьовувати.

Окрім цього, суттєво обмежуються права профспілок як представників та захисників прав працюючих українців (ст. 112 проекту ТК), а також надається право роботодавцям вести відеоспостереження і прослуховування робочих місць та ін (ст. 29 проекту ТК).

“Якщо Трудовий кодекс буде ухвалено, ніхто вже законним чином не зможе зупинити бездумного скорочення робочих місць та розкручування маховика безробіття”, - вважають у фракції ВО “Свобода”.

У якості альтернативи, депутати пропонують перерозподіл податків на олігархічні верхівки за принципом “малий бізнес ‒ малі податки, великий бізнес ‒ великі податки”. По-друге, зменшити кількість регуляторних вимог та перевірок для малого і середнього бізнесу, але залишити їх для великих корпорацій.

comments powered by HyperComments