У Львові поруч із Пінзелем тепер виставляється сучасний скульптор Мияк (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 18 березня 2017, 21:29
Симбіоз минувшини та сьогодення під дахом унікального музею у Львові.
У Львові поруч із Пінзелем тепер виставляється сучасний скульптор Мияк (ФОТО)

17 березня в приміщенні львівського музею Івана Пінзеля відкрилася виставка польського скульптора Адама Мияка із символічною назвою "Зустріч". До експозиції увійшли пластичні роботи польського митця виконані з дерева, металу та каменю.

Особливість події не лише у тому, що пан Мияк вперше виставляється в Україні, а й тому, що вперше за багато років під дахом музею видатного українського скульптора виставляється й сучасник, який представляє поруч класичних роботи нашого часу. 

"Для нас дуже важливо, що цей музей знову оживає і починає повноцінно функціонувати. Це, напевно, перша велика серйозна виставка тут. Ми хочемо, щоб маестро Пінзель не був чимось минулим і далеким, а теперішнім і сучасним. У наших планах, для прикладу, також зорганізувати мистецький діалог між роботами Михайла Дзиндри і Івана Григорія Пінзеля. Ніхто не пробував їх зіставляти, але ми спробуємо це зробити", − зазначив під час відкриття директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького Тарас Возняк.

Прийти та на власні очі побачити симбіоз двох часових культур можна до 14 травня на площі Митній,2. 

comments powered by HyperComments