І мертвим, і живим: на “Личакові” відреставрують могили видатних націоналістів

Четвер, 16 березня 2017, 17:57
Зокрема, йдеться про поховання Касіяна Куницького, Юрія Магалевського, Євгена Коновальця, бійців АТО та чотирьох мерів міста Львова.
І мертвим, і живим: на “Личакові” відреставрують могили видатних націоналістів

Цьогоріч у львівському історико-культурному музеї-заповіднику “Личаківський цвинтар”, з нагоди проведення заходів на державному рівні присвячених сотій річниці Української революції 1917-1921 рр, планують відновити низку поховань видатних людей. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Відтак, відновлять поховання Касіяна Куницького (військового капелана, пароха 11-ї дивізії) та Юрія Магалевського (художника, учня Іллі Рєпіна, військового художника УНР, який також займався розписами церков).

За словами директора Музею Михайла Нагая, уже завершили реставрацію могили Євгена Коновальця та гробницю Танчаківського. Раніше було відновлено могили Світлицького, Шухевича, та Гнатюка. До 2021 року на “Личакові” планують завершити відновлення всіх поховань українських діячів  національно-визвольного руху.

Серед пріоритетів на цей рік — благоустрій на полі почесних поховань бійців АТО, який здійснять після встановлення пам’ятників.

Спільно з Польським Мінкультом та “Львівською політехнікою”, відновлять 25 об’єктів, у тому числі 4 гробниці мерів Львова, поховання ректорів та професорів Політехніки, а  також 17 чеських поховань за участю Чеського генконсульства.

Біля входу на цвинтар обіцяють відновити усипальницю Адамських, коштом ЛКП.

comments powered by HyperComments