Львівські студенти організовують пізнавальну акцію для української молоді

Середа, 15 березня 2017, 15:57
Львів’ян закликають долучитись до заходу і прийняти в себе гостей з інших міст.
Львівські студенти організовують пізнавальну акцію для української молоді

Із 14 до 17 квітня у Львові пройде акція «Великдень разом», організована студентами для студентів. Молодь з різних міст України приїде до Львова ознайомлюватись із пасхальними традиціями Галичини з ініціативи Студентського братства УКУ. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Як зазначають організатори, акцію запроваджують уже другий рік поспіль, аби створити простір для обміну думками, українськими традиціями та для подолання різного роду стереотипів.

Цього року сподіваються, що до Львова приїде 150 гостей із Донеччини, Луганщини, Запоріжжя, Мелітополя, Криму, в тому числі — студенти евакуйованих університетів із окупованих територій.

Традиційно, заплановані заходи у Шевченківському гаю, серед нововведень — гаївки біля університету (УКУ) та спілкування між невеликими групами.

Минулого року гостей приймали гуртожитки Львівської середньої санаторної школи-інтернату №1, яка погодилась співпрацювати зі студентами і цьогоріч. Втім, організатори сподіваються, що частину молоді поселять у львівських сім’ях, що дозволить пізнати культуру Галичини краще.

“Будуймо мости, а не мури”, – наголосила голова Студентського братства УКУ, Юлія Любич.

comments powered by HyperComments