У Львові закривають туберкульозні лікарні: замість трьох - одна (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 13 березня 2017, 16:12
У Львові продадуть приміщення протитуберкульозного диспансеру.
У Львові закривають туберкульозні лікарні: замість трьох - одна (ФОТО)

Сьогодні, 13 березня, у Львові  в.о. керівника Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак заявила про те, що влада має намір продати два з трьох приміщень протитуберкульозного диспансеру. 

Планується, що приміщення  на вул. Личаківській, вул. Лемківській, та вул. Устияновича буде продано, а медперсонал цих відділень буде переведено в приміщення на вул. Бой-Желенського.

"У нас є велика мережа фтизіатричних ліжок у Львівській області. За 2015-2016 роки було скорочено понад 500 ліжок. Сьогодні запроваджені сучасні протоколи лікування туберкульозу, коли пацієнт не повинен місяцями лежати в стаціонарі. Він має вчасно пройти діагностику, отримати базове лікування і продовжувати лікуватися в амбулаторних умовах", - зазначила пані Ірина. 

Усі виручені від продажу згаданих приміщень кошти підуть на облаштування оновленого обласного протитуберкульозного диспансеру на вул. Бой-Желенського, а також закупити на них виїзні флюорографи для районів області. 

Цікаво знати: всього на Львівщині від туберкульозу потерпає 1800 людей, з яких 780 хворих потребують стаціонарного лікування. 

comments powered by HyperComments