На Львівщині знову проявили себе спецслужби країни-агресора, - Синютка

Олег Довганик  |  Понеділок, 13 березня 2017, 11:56
Голова ОДА і Консул Польщі засудили провокації на Львівщині
На Львівщині знову проявили себе спецслужби країни-агресора, - Синютка

На Львівщині протягом вихідних знову проявили себе спецслужби країни-агресора. Про це на апаратній нараді наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка. 

Голова ОДА наголосив, що спочатку провокатори почали із малого і понищили пам’ятник польських професорам у Львові. Проте, коли це не дало належного інформаційного резонансу, провокатори добрались і до пам’ятника у Підкамені, а на завершення розмалювали монумент у Гуті Пеняцькій, який нещодавно відновлений за кошти української сторони.

«Зроблено це було для того, щоб уже зовсім було помітно про ті провокації, які вчинились», - сказав Синютка.

«Цікавим у цих історіях є те, що я за свої 47 років ще не чув, щоб поляків у нас називали ляхами. Тут ніхто поляків так не називає, тому провокатори, мабуть, прочитали твори 19 століття і вирішили вчинити провокації. Зрозуміло, що зробили це «заїжджі козачки», - наголосив голова Львівської ОДА.

Він також відзначив, що якщо раніше провокатори малювали тризуби на прапори, то зараз активно почали використовувати свастику. «Це робиться для того, щоб на Сході показати, що вони воюють із фашистами, тобто з нами, проте наші люди мудрі і такі спроби «заїжджих козачків» не будуть успішними», - відзначив Синютка.

Він також додав, що уже по серйозному стривожила його інформація про затримання автобуса, який прямував до міжнародного пункту пропуску «Шегині».

Як розповів під час апаратної наради очільник поліції Львівщини Валерій Середа, у автобусі перебувало 35 чоловіків, які є мешканцями міста Львова. Один із них був у стані алкогольного спяніння.

«Вони везли із собою плакати, які були написані із помилками, що ви вже, мабуть, бачили у соціальних мережах. Суть їх полягала у тому, що «ми думаємо по польськи», «Польща допоможи нам» і про те, що «польська – наша рідна мова». Ці провокативні плакати везли у автобусі, який був зупинений», - розповів Валерій Середа.

Він також відзначив, що у автобусі серед 35 чоловік не було жодного поляка.

«Їм все одно, у якій акції брати участь. Їм обіцяли по 50 гривень оплати, проте спочатку говорили, що вони їдуть на акцію, яка пов’язана із ФК «Шахтар», а вже у автобусі сказали, що їх везуть у Мостиська і вже на місці скажуть, що потрібно було робити», - розповів Середа.

Він також додав, що «це була дешева організація подібної акції» і додав, що на п’яного пасажира складено адміністративний протокол.

Очільник поліції Львівщини також відзначив, що цей чоловік був раніше судимим за крадіжки і частково проживав у місті Києві.

«Зрозуміло, що такі акції робляться для того, щоб посварити нас із поляками», - зазначив Середа і додав, що є підстави вважати, що такі акції – це лише проба й у майбутньому вони можуть удосконалюватись і посилюватись.

Голова Львівської ОДА додав, що мета цих заходів очевидна – дестабілізувати ситуацію між Україною та Польщею.

«Не завжди той, хто носить найбільший синьо-жовтий прапор, є найбільшим патріотом. Сьогодні зранку я запросив до себе Генерального консула Польщі у Львові і ми проговорили цю ситуацію та вийшли із єдиною позицією – це провокативні дії, які хочуть посварити українців і поляків. Це наша спільна і єдина позиція», - відзначив Синютка.

Нагадаємо, протягом вихідних у Львові та області сталось кілька провокацій.

 

comments powered by HyperComments