"Коні там не працюють. Собаки там не працюють. Працюють лише люди", - делегація Українського Антарктичного Центру у Львові (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 13 березня 2017, 16:39
У Львові гостює делегація Українського Антарктичного Центру й ділиться незвичним досвідом виживання у надскладних умовах.
"Коні там не працюють. Собаки там не працюють. Працюють лише люди", - делегація Українського Антарктичного Центру у Львові (ФОТО)

Цими днями до Львова завітала делегація Українського Антарктичного Центру, яка у рамках свого візиту проводить у місті низку заходів та зустрічей із публікою, на яких розповідає цікаві факти з перебування у Антарктиці та ділиться секретами виживання у нелюдських умовах. 

Послухати про дружелюбних, проте смердючих пінгвінів, милих морських котиків, 50-градусні морози, танці китів, прилиплу до дупи газету у туалеті та нереальні шторми у протоці Дрейка зібралось чимало охочих. 

Показово, що до міста Лева приїхали лише чоловіки: жінки у Антарктиді дуже рідкі гості:

"Ми подивились на досвід німців, які зарядили на станцію всіх жінок і вже за два місяці приїхали забирати їх з станції, бо поламали їм усю інфраструктуру. У нас був такий досвід у 1997 році, коли українська експедиція була змішаною. Було 4 жінки-науковця та 8 чоловіків-полярників. Але закінчили ми той досвід у тому ж році із тих причин, що фізичне навантаження жінкам просто не під силу, адже навіть щоб вийти з приміщення й піти робити досліди потрібно відкинути тонни снігу", - розповів лікар-полярник Євген Мойсеєнко.

Щоправда, мова йде про довготривале перебування на континенті, а сезонні перебування для жіночої частини людства справа звична. 

comments powered by HyperComments