Гірники із «Степової» продовжують лікування

Олег Довганик  |  Четвер, 9 березня 2017, 15:59
Кошти із обласного бюджету надійдуть на рахунки сімей загиблих та постраждалих гірників уже завтра
Гірники із «Степової» продовжують лікування

У лікарнях Львівщини досі перебувають 23 гірники, які постраждалих під час трагедії на шахті «Степова». Про це на брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Їх стан різний. У найближчий час уже декілька гірників можуть бути виписані з лікарні, проте лікарі кажуть, що вони не спішать й хочуть повністю відновити їх стан здоров’я», - сказав Олег Синютка.

Він також зазначив, що згідно із рішенням Львівської облради про виділення коштів родинам загиблих і постраждалих гірників на «Степовій», уже сьогодні кошти надійшли на рахунки департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА.

«Завтра родини отримають ці кошти на свої рахунки», - повідомив Синютка.

Він також додав, що виділені кошти урядом України перебувають на контролі особисто у прем’єра Володимира Гройсмана і ці кошти родини гірників отримають уже наступного тижня.

Нагадаємо, сім’ям загиблих на шахті «Степовій» гірників скерують по 100 тис. грн допомоги з обласного бюджету.

Таке рішення ухвалили депутати Львівської обласної ради під час пленарного засідання. Відповідні зміни внесли до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян.

Окрім цього, кошти передбачили по 60 тис. грн шахтарям, які сильно постраждали під час трагедії,  по 40 тис. грн – гірникам  з середнім ступенем важкості травм та по 20 тис грн –працівникам шахти з легкими травмами.

Загальна сума допомоги становить 1 млн 780 тис. грн. 

Нагадаємо, 2 березня, у с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті № 10 ”Степова ” ВАТ «ЛьвівВугілля» на горизонті 550 м., в 119 конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. Загинуло 8 гірників.

comments powered by HyperComments