"Буремна Україна": виставка жінки-воїна у Львові (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 2 березня 2017, 20:41
У Львові відкрили виставку Дани Виноградової.
"Буремна Україна": виставка жінки-воїна у Львові (ФОТО)

Сьогодні, 2 березня, у Львівському музеї етнографії та художнього промислу відбулось офіційне відкриття виставки Дани Виноградової “Буремна Україна”.

Унікальність виставки у тому, що художниця сама пройшла війну: спершу волонтером, а згодом і воїном Добровольчого Українського Корпусу у війні з російським агресором. 

"Ця виставка - це авторське бачення війни, бачення світу українського воїна, який сьогодні захищає Україну", - зазначила авторка.

До експозиції увійшли двадцять полотен художниці, кожне з яких Дана називає думкою про війну, якою вона її бачить, яку пережила і переживає досі. 

"Ця виставка була створена, щоб акцентувати, що війна в Україні не закінчилася, – вона живе в душах тих, хто повертається з фронту. І ці всі жахи, зображені на картинах, живуть у підсвідомості всіх демобілізованих з фронту. Якщо українці їх не будуть підтримувати, то не буде перемоги. Українці мають об’єднатися в єдиний національний кулак, і тоді у нас буде не тільки перемога над окупантом, а буде перемога над самими собою, що, власне, дуже важливо", - резюмувала Дана Виноградова. 

Також одну з картин авторка віддала на благодійний аукціон на користь збору коштів на операцію для басиста гурту "Кому Вниз" Сергія Степаненка.  

comments powered by HyperComments