Топ-5 туристичних місць Львівської області

Середа, 1 березня 2017, 22:09
П'ять найбільш привабливих і не окупованих юрбами туристів місць в Львівській області.
Топ-5  туристичних місць Львівської області

1)Жовква

"Ідеальне місто" гетьмана С.Жолкевського, в чию честь і названо місто, було збудоване за кращими зразками італійських ренесансих забудов кінця ХVI століття. Місто-фортеця, з якого

гетьман вже України Іван Мазепа посилав гінців до короля Швеції, зберегло свій первісний ренесансний вигляд, незважаючи на 3 пережитих війни та тривалу радянську окупацію.

Зараз в місті можна відвідати декілька монастирів,костел св.Лаврентія,а також центральну площу з Жовківським замком,які ще з 1998 року претендують на входження до реєстру Світової спадщини ЮНЕСКО.

 

2) Старосільський замок

Найбільший збережений галицький замок площею 2 га, проект авторства львівського ренесансного архітектора швейцарського походження Амброзія Прихильного. Не зважаючи на напівзруйнований стан, з мурів досі можна помилуватись гарним краєвидом,а в теплу пору замок непогано підходить для активного відпочинку за межами міста.

3) Дрогобич

Друге за розміром місто області, до 1959 - центр Дрогобицької області(нині частина Львівської). Місто є одним з найдавніших у Галичині, тут зокрема працює найстаріший в Європі солеварний завод. З туристичних атракцій можна виділити центральну площу,готичний костел св.Варфоломія, а також внесену до реєстру Світової спадщини ЮНЕСКО дерев'яну церкву св. Юра, збудовану в 1657 році,комплекс будівель солеварного заводу.

4) ВАТ "Сірка", Новояворівськ

Один з найбільших в Європі сіркодобувних заводів, що після розвалу СРСР залишився лежати в руїнах. НА території окрім сірих покинутих адмінкорпусів та затопленого кар'єру залишилась зокрема гігантська техніка - крокуючі екскаватори і крани висотою більше 100 м,а вагою - 10 000 тон. Піднятись на них можна, але такий тип відпочинку підійде лише сміливим людям.

5) Сколе

Це містечко поєднує в собі тиху привабливість провінції з величчю навколишніх гір. Любителям кемпінгу та відпочинку на природі місто підійде ідеально - в кількох кілометрах від центру в лісі знаходиться водоспад Кам'янка, а також з міста можна відправитись на гору Парашку (1268 м). Крім того,уваги заслуговує палац Гредлів - нині школа-інтернат. 

 

comments powered by HyperComments