У Львові покажуть мультимедійне дослідження любові за Жаданом

Вівторок, 28 лютого 2017, 20:31
Глядачам представлять виставу, яку слід сприймати усіма органами.
У Львові покажуть мультимедійне дослідження любові за Жаданом

1 березня, о 19:00 годині у львівському Театрі Лесі Українки (Городоцька, 36) відбудеться  медіа-вистава «Розділові: щастя не оминеш». Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Базою “Розділових” стала поезія Сергія Жадана, яку він виконує сам, візуалізована зусиллями Олі Михайлюк, під музичний супровід Олексія Ворсоби і Влада Креймера.

Проект, який представляє АртПоле у восьми українських містах від сходу до заходу (Щастя, Станиця Луганська, Старобільськ, Харків, Київ, Івано-Франківськ, Тернопіль, Львів), прочитується щоразу по-іншому: на рівні  підсвідомого, на рівні звуків, почуттів і дотиків.

Як зазначають творці, ця  багатовимірність відкриває новий — мультидисциплінарний — спосіб перекладу, в якому окрім слів є аудіо/візуальні образи. Митці стараються передати різними способами теми любові, ніжності, війни, забуття і смерті, воскресіння в спогадах, сміху і тиші, і знову - по спектру... Ці теми щоразу звучать по-новому.

Окрім цього, між виступами проект існує у віртуальному вимірі rozdilovi.org,, який постійно доповнюється новими текстами, звуками та зображеннями.  На сайті проекту можна слухати й дивитися записи різних сезонів, гратися зі словами, складати з віршів щоразу інші історії, створювати листівки з фрагментів поезій та малюнків і ділитися ними з друзями, стаючи співучасниками проекту.

Важливим етапом «Розділових» були репетиції в садибі Мсциховського — старовинній віллі неподалік Алчевська. Саме там була написана частина музичних композицій, зокрема, Вальс Алчевськ (таку назву має і документальний фільм, знятий Вадимом Ільковим). 

З того часу «Розділові» були представлені на найбільших літературних фестивалях у Львові й Чернівцях, а також неодноразово в Києві, Харкові та Одесі. Навесні 2016 року відвідали східні міста поблизу зони бойових дій.

Теперішня подорож є також промо-туром першого альбому «Розділові: Щастя не оминеш», виданого за ресурси, зібрані на “Спільнокошті”, який незабаром має з’явитися у відкритому доступі.

comments powered by HyperComments