Цьогоріч на Львівщині оцифровуватимуть музейні колекції та оновлюватимуть мистецькі школи

Вівторок, 28 лютого 2017, 16:58
У області діятиме Комплексна програма розвитку культури на 2017 рік.
Цьогоріч на Львівщині оцифровуватимуть музейні колекції та оновлюватимуть мистецькі школи

28 лютого, у Львові відбулась прес-конференція “Культурна Львівщина 2017”, у ході якої  директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська розповіла про напрямки роботу департаменту цьогоріч. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Стратегічним напрямком роботи департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА цього року стане музейна сфера. Також у 2017 році закуплять нове обладнання та інструменти для художніх і музичних шкіл області. Про це сьогодні, 28 лютого, під час прес-конференції "Культурна Львівщина 2017" розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Христина Береговська.
За її словами, аби діти могли вчитися якісно, мистецькі школи Львівщини забезпечать літературою, мультимедійними дошками, проекторами та інструментами.

"У музеях ми плануємо оцифрувати музейні колекцій та створити QR-коди всього етикетажу. В області є мільйони експонатів, які потрібно ввести в єдину музейну базу", - розповіла Христина Береговська.

Христина Береговська також інформувала, що цього року у області діятиме єдина Комплексна програма розвитку культури Львівщини на 2017 рік, на яку скерують 12 млн 300 тис грн. Програма включає одразу кілька напрямів, серед яких, окрім підтримки музеїв та мистецьких шкіл, популяризація української культури та мови, історичної свідомості громадян в Україні та за кордоном, підтримка народних домів, підтримка театрів, а також поповнення бібліотечних фондів та бібліотечних проектів тощо.

comments powered by HyperComments