Проекти Львівського осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» перемогли у конкурсі соціально-культурних проектів

Понеділок, 27 лютого 2017, 20:02
Основна мета проектів - зробити місто кращим і доступнішим для незрячих.
Проекти Львівського осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» перемогли у конкурсі соціально-культурних проектів

Організація «Українська спілка інвалідів – УСІ» подала п’ять проектів у галузі «культура», «соціальний захист», «освіта», «туризм», «інформаційні технології», і перемогла за всіма напрямками. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Як розповіла керівник Ресурсного   центру  освітніх  інформаційних  технологій  для  осіб  з особливими потребами НУ «Львівська політехніка» Оксана Потимко, відповідно  до  заявлених цілей, організація в поточному році планує зробити  макет  собору Святого Юра з комплексом прилеглих будівель у бронзі,  виготовити  мультсеріал «Лис Микита» з аудіодискрипцією для незрячих  дітей,  навчити  нових гідів мистецтву тифлокоментування і розробити  нові  туристичні маршрути Львовом для осіб з вадами зору, обладнати   навчально-методичний   центр   освіти  ЛМР  спеціальними технічними  засобами  для  сліпих, створити веб-сторінку ЛОО ГО УСІ, доступну для сліпих і слабозорих користувачів.

Зокрема, до проекту виготовлення мультсеріалу «Лис Микита» залучені фахові актори і  звукорежисери – Народна артистка України Олександра Бонковська, композитор  Юрій  Саєнко, експерт і консультант, координатор проекту Оксана Потимко.

«Процес  адаптації  відеоконтенту  для  незрячих  складний  і включає кілька  етапів.  Проте  перший крок - це отримання авторських прав і дозволів  на  роботу з мультиком. Саме сьогодні організація одержала від  директора  телеканалу  «Малятко  ТВ» і керівника  ТОВ  «Фрески»  дозвіл  і  право  на використання мультика протягом наступних 10 років. Дякую всім, хто з розумінням віднісся до благородної справи  і залюбки долучається до того, аби зробити цей світ кращим і добрішим. Сподіваємось, що їм вистачить знань, навичок і часу, аби  втілити все задумане в життя і зробити життя людей з важкими порушеннями зору легшим та цікавішим», - додала Оксана Потимко.

comments powered by HyperComments