На Львівщині рятувальники знешкодили фугасну авіаційну бомбу часів ІІ Світової війни (ВІДЕО)

Субота, 25 лютого 2017, 17:28
Небезпечну знахідку виявили біля Бродів.
На Львівщині рятувальники знешкодили фугасну авіаційну бомбу часів ІІ Світової війни (ВІДЕО)

23 лютого до рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надійшло повідомлення про те, що поблизу населеного пункту Броди Львівської області під час санітарної чистки лісу було виявлено предмет, ззовні схожий на авіаційну бомбу ФАБ-250. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ДСНС у Львівській області.

Лісівники, які виявили боєприпас, повідомили, що бомба була знайдена та розкопана раніше. Ймовірно, що знайшли її «чорні археологи», які не повідомили екстрені служби про підозрілий предмет.

Після контрольного огляду було встановлено, що це фугасна авіаційна бомба німецької армії часів Другої світової війни, яка є вибухонебезпечною: вражаюча дія ФАБ сягає до 500 м, а радіус розльоту уламків може скласти 5000 м. 

Небезпечне місце виявлення піротехніки огородили та виставили охорону. У подальшому було прийнято рішення транспортувати даний боєприпас на підривний майданчик, оскільки його було виявлено за 50 м від житлових будинків та за 100 м від газопроводу високого тиску, й знешкодження його на місці виявлення було неможливим. 

24 лютого о 17:50 піротехнічною групою боєприпас вилучено та знешкоджено у спеціально відведеному для цього місці.

comments powered by HyperComments