У Львові відбулось засідання Українсько-Польської Прикордонної Комісії

П'ятниця, 24 лютого 2017, 23:37
Обговорювали принципи проведення чергового спільного контролю проходження лінії українсько-польського державного кордону.
У Львові відбулось засідання Українсько-Польської Прикордонної Комісії

22 – 24 лютого 2017 року у Львові за підтримки Львівської обласної державної адміністрації українська і польська делегації провели чергове 20-те засідання Прикордонної Комісії. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ДПС України.

У роботі Комісії, діяльність якої забезпечують керівники прикордонних відомств України і Польщі, взяли участь експерти Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, Міністерства юстиції, а також представники Державного агентства водних ресурсів України.

Основним питанням порядку денного було обговорення та затвердження принципів проведення чергового спільного контролю проходження лінії українсько-польського державного кордону, початок якого було погоджено Головними Прикордонними Уповноваженими Сторін у 2016 році.

Крім того, під час засідання українська і польська делегації підбили підсумки своєї роботи у минулому році, обговорили стан утримання спільного кордону, питання забезпечення стабільного проходження кордону на прикордонних водах та спланували свою роботу на 2017 рік.

Під час привітання учасників засідання, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Маріанна Вільшинська зазначила, що співробітництво з Республікою Польща, як стратегічним партнером України, завжди вирізнялось ефективністю, динамічністю та різносторонністю. За сучасних умов інтенсифікації євроінтеграційних процесів України можна з впевненістю зазначити, що надійний кордон – це одна з найважливіших складових взаємної безпеки, європейської інтеграції України, а також розвитку транскордонного співробітництва.

Нагадаємо, польський художник Ярослав Козяра свого часу створив з трави на кордоні з Україною гігантські зображення двох риб з 23 рослинних культур. 44-річний художніх створив їх польським Городищем і селом Варяж Сокальського району Львівської області в рамках фестивалю ленд-арту.

comments powered by HyperComments