Свободівці у Львівській облраді пропонують реструктуризувати “Галсільліс”

П'ятниця, 24 лютого 2017, 16:37
Фракція ВО “Свобода” вважає за доцільне підпорядкувати дочірні структури підприємства районним радам.
Свободівці у Львівській облраді пропонують реструктуризувати “Галсільліс”

Проект відповідного рішення подав 24 лютого голова фракції ВО “Свобода” у Львівській обласній раді Олег Панькевич. На думку депутатів, це зміцнить матеріально-технічну базу та фінансово-економічну самодостатність територіальних громад, забезпечить контроль за використанням лісів. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Львівської обласної організації ВО “Свобода”.

Як зазначив Олег Панькевич, до фракції ВО "Свобода" звернулися ГО "Громада та ініціатива", ГО "Асоціація юристів України" та ГО "Правозахисна спілка "Закон та імператив" щодо необхідності продовження децентралізації у Львівській області, зокрема, у сфері управління комунальними лісогосподарськими підприємствами.

"Ми пропонуємо виокремити зі складу "Галсільлісу" дочірні підприємства та перетворити їх у комунальні спеціалізовані лісогосподарські підприємства відповідних районних рад, об'єднаних територіальних рад (у разі ухвалення ними рішень про заснування таких підприємств). Водночас необхідно забезпечити дотримання соціяльних гарантій працівників дочірніх підприємств ОКС ЛГП "Галсільліс" при реорганізації. Сподіваємося, це зміцнить матеріально-технічну базу та фінансово-економічну самодостатність територіальних громад, забезпечить контроль за використанням лісів та їхнє збереження", - наголосив депутат.

У проекті рішення свободівці пропонують рекомендувати районним радам, радам об'єднаних територіальних громад виступити засновниками комунальних спеціалізованих лісогосподарських підприємств. 

На їхню думку, також необхідно забезпечити комісійну передачу лісів зі сфери управління дочірніх підприємств ОКС ЛГП "Галсільліс" до сфери управління новоутворених юридичних осіб ‒ комунальних підприємств відповідних районних рад, об'єднаних територіальних громад, а також забезпечити дотримання соціально-правових та трудових гарантій працівників дочірніх підприємств ОКС ЛГП "Галсільліс".

comments powered by HyperComments