“Запуск сміттєсортувальної лінії на “Сільмаші” у Львові відбудеться лише після громадського обговорення”, - Залєвський

П'ятниця, 17 лютого 2017, 21:33
Директор ТзОВ “Захід ресурс плюс” зустрівся з громадськістю.
“Запуск сміттєсортувальної лінії на “Сільмаші” у Львові відбудеться лише після громадського обговорення”, - Залєвський

17 лютого у Львові відбулась зустріч директора ТзОВ «Захід ресурс плюс» Олександра Залєвського з громадськістю, на чолі з Лесею Турашвілі і активістами «Розвитку громади», яка відбулась на території підприємства. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу "ГрінКо Захід".

Олександр Залєвський під час зустрічі ознайомив громадських активістів з дозвільними документами, які отримало ТзОВ «Захід ресурс плюс» у процесі підготовки сміттєсортувальної лінії до запуску. 

«Сьогодні роботи по підготовки лінії до запуску перебувають на завершальній стадії. Роботи ведуться виключно в законодавчому полі. Всі необхідні дозвільні документи компанія також отримала, окрім дозволу на операції поводження з відходами,а також паспорту місця виділення відходів, які видаються вже після початку роботи», - розповів Олександр Залєвський. 

Начальник відділу екологічної експертизи, нормування атмосферного повітря та поводження з відходами департаменту екології Львівської ОДА Назар Сорока підтвердив, що ГрінКо володіє всіма необхідними документами для початку роботи з сортування сміття.  Натомість представники громадськості висловили сумніви в тому, що ГрінКо продемонструвала повний перелік документів для запуску лінії. 

Враховуючи гостроту проблеми і залишаючись вірними принципу відкритості у своїй роботі директор ГрінКо Олександр Залєвський підтримав пропозицію громадськості провести громадські слухання перед запуском лінії. 

«Насправді ми від початку планували і неодноразово заявляли у пресі про те, що без згоди громади лінія не буде працювати. Найближчим часом ми запросимо всіх охочих громадських активістів, представників влади і ЗМІ і незалежних експертів на громадське обговорення, під час якого знову представимо всі необхідні документи і роз’яснимо принцип сортування сміття, за яким працює змонтована нами лінія. До цього часу, як ми і пообіцяли громадськості, жодних робіт ми не проводитимемо», - наголосив Олександр Залєвський. 

comments powered by HyperComments