Львівським школярам проведуть «Уроки спомину» у Музеї визвольної боротьби України

Четвер, 16 лютого 2017, 20:27
До Дня Героїв Небесної Сотні відбудуться заходи за участі львівських школярів.
Львівським школярам проведуть «Уроки спомину» у Музеї визвольної боротьби України

20 лютого, у рамках відзначення Дня Героїв Небесної Сотні львівські школярі візьмуть участь у заходах, присвячених пам’яті Майдану Гідності. Окрім шкільних подій, будуть проведені міські акції, в яких будуть залучені мешканців міста. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛМР.

Однією з акцій є «Урок спомину» для школярів львівських шкіл, котрий пройде у Музеї визвольної боротьби Львівського історичного музею. Учні та учителі, котрі зголосяться першими, матимуть можливість безкоштовно відвідати експозицію музею та переглянути фільм, присвячений подіям Революції Гідності. Кількість учасників є обмежена. 

Для реєстрації школи мають подати інформацію на e-mail Навчально-методичного центру освіти: [email protected] до п’ятниці, 17 лютого. Інформація повинна містити: номер школи, контактні дані відповідального вчителя та перелік учнів, які зголосились. Години проведення уроку-екскурсії: з 12.00 год., щогодини, до 17.00 год.

«В експозиції музею представлені речі самозахисту активістів Самооборони – каски, щити, палиці та інші експонати зв’язані не лише з Майданом, але й з подіями визвольного руху України. Проведення уроків пам’яті в музеях Львова дає учням можливість побачити на свої очі, як відбувались історичні події, про які вони вивчають в школі», - зазначили в управлінні освіти ЛМР.

Крім цього, в рамках Дня Героїв Небесної Сотні учні гуртка журналістики проведуть бліц-опитування «Що таке Майдан сьогодні?» на центральних вулицях міста. 

Також мешканці міста матимуть можливість висловити свої думки та спогади про Революцію Гідності на полотні біля пам’ятника Т. Г. Шевченка, де проходив Львівський Майдан. 

Традиційно, у школах Львова прозвучить Гімн України та вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Також у всіх школах міста прозвучить пісня-символ Майдану «Плине Кача».

Увесь перелік освітніх заходів до Дня Героїв Небесної Сотні можна переглянути на сайті управління освіти Львівської міської ради та на сайті Навчально-методичного центру освіти.

comments powered by HyperComments