Львів’яни платять за вивезення сміття, кількості та місця призначення якого ніхто не знає

Вівторок, 14 лютого 2017, 21:51
У Львові ні районні адміністрації, ні посадовці міської ради, ні комунальні підприємства, що відповідають за вивезення твердих побутових відходів, не знають, скільки сміття вивозиться з міста і куди.
Львів’яни платять за вивезення сміття, кількості та місця призначення якого ніхто не знає

Про це йдеться у звіті Тимчасової контрольної  комісії ЛМР з питань перевірки та контролю за процесами збирання, зберігання, перевезення, утилізації і захоронення ТПВ у Львові, який має у своєму розпорядженні Львівський портал. 

Згідно з документом, у період з початку червня 2016 року до 12 липня 2016 року відшкодування вивезення ТПВ здійснювалось львівськими комунальними підприємствами, які обслуговуються житловий фонд за рахунок бюджетних коштів, які виділялись Львівською міською радою на поповнення статутних капіталів цих підприємств.

Відповідно до даних районних  адміністрацій, яким відповідні комунальні підприємства підпорядковуються,  такі підприємства отримали та перерахували перевізникам наступні кошти:

  • Галицький район – інформація відсутня
  • Франківський район – 1 млн 544 тис.754 грн
  • Сихівський район – 500 тис. грн.
  • Залізничний район – 1 млн 596 тис. 844 грн
  • Личаківський район – 1 млн 29 тис. 230 грн
  • Шевченківський район –  1 млн 880 тис. 19 грн

Згідно з інформацією від Департаменту економічного розвитку ЛМР, комунальні підприємства, що обслуговують житловий фонд упродовж 2016 року на відшкодування вивезення ТПВ отримали 8 млн 882 тис. грн.

«Інформацією щодо обсягів вивезення побутових відходів на полігони, відстаней до таких полігонів, додаткового пробігу транспортних засобів в розрізі кожного перевізника такі районні адміністрації, а також підпорядковані їм відповідні комунальні підприємства не володіють»,- наголошується у звіті.

comments powered by HyperComments