Львівські римо-католики відзначили дискримінацію зі сторони мерії

Вівторок, 14 лютого 2017, 15:39
Парафіяни костелу Св. Антонія (Личаківська, 53) скерували листа до голови ЛОДА та звернулися до президента Польщі Анджея Дуди, з проханням надати парафії будинок, який зараз належить ЛМР.
Львівські римо-католики відзначили дискримінацію зі сторони мерії

9 лютого, парафіяни львівського римо-католицького костелу Св. Антонія написали звернення до керівництва Львівської області та Польщі, в якому зазначили, що “адміністрація міста охоче і щедро переказує багато нерухомості греко-католикам”, у чому помітили прояв “певної дискримінації і упередження щодо деяких осередків”. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на КurierGalicyjski. 

Йдеться про неможливість відновити місце для проведення катехизів. Автори листа також відзначили, що зі схожою проблемою стикалась інша львівська  парафія — Св. Марії Магдалини, чий костел може працювати лише в чітко окреслені години.

У листі згадується, що після намагань вирішити все мирним шляхом, громада звернулась в суд. Програвши справу у суді першої інстанції, прихожани відстояли свою правоту в апеляційному, однак Львівська міська рада подала касаційну скаргу, яка лишила в силі рішення суду першої інстанції. 

Автори листа звернули увагу, що католики у Львові є не лише поляками, а й українцями; служби відправляються в костелі польською, українською і російською мовами — для трьох мовних груп, що свідчить про існування “християнської любові в такий складний для України час”.

comments powered by HyperComments