Наталія Кузьма: ЛКП «Львівспецкомунтранс» не має дозвільних документів на роботу з пресування сміття

Четвер, 9 лютого 2017, 13:26
Надійшли відповіді на запити депутатської комісії та організації «Екологія Право Людина» щодо діяльності ЛКП «Львівспецкомунтранс» за адресою вул.Шевченка, 327-г.
Наталія Кузьма:  ЛКП «Львівспецкомунтранс» не має дозвільних документів на роботу з пресування сміття

9 лютого розпочалась сесія Львівської міськради, на якій, за попередньою інформацією, депутати мають заслухати звіти щодо стратегії поводження із ТПВ та про використання коштів ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» отриманих на поповнення статутного фонду у 2016 році. 

Нагадаємо, що ЛМР доручила провести аудит “Львівспецкомунтрансу”, але небайдужі громадяни вирішили звернутись у відповідні установи особисто. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Як зазначила Наталія Кузьма у соцмережі Фейсбук, є три факти по діяльності підприємства: ЛКП «Львівспецкомунтранс» не має дозвільних документів на роботу з пресування сміття; ЛКП не йде на контакт не лише з громадою, а й з контролюючими органами; ЛКП вибрало ділянку для роботи, не обговоривши з фахівцями (як от зараз з Яворівською Сіркою); за адресою Шевченка, 327-г іде досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення ст.356 «Самоправство».

Далі подаємо дослівний пост Наталії Кузьми:
“Розбивка по листах:
1. Відповідь від інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м.Львові
Щодо будівельних робіт по вул.Шевченка 327-г.
Інспектор виїхав на місце. Замовником не надано посадовій особі проектної документації та дозвільних документів на право проведення будівельних робіт і т.д. Складено акт про недопущення посадових осіб до перевірки, складено протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності та припис про усунення порушень вимог законодавства
2. Відповідь з Національної поліції у Львівській області
«Проведеною перевіркою встановлено, що за вказаним фактом зареєстровано звернення в журналі Єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення ..за №798 від 11.01.2017 р.
12.01.17р. слідчим відділенням Шевченківського ВП ГУНП у Львівській області відомості по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017140090000119, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст..356 КК України «Самоправство».
3. «Львівводоканал» повідомив, що до них не надходило звернення щодо надання дозволу… на скиди у міську каналізацію мокрої фракції відходів з 5 майданчиків. «Львівводоканал» не знає про обсяги та склад мокрої фракції.
4. Мінприроди підтвердило, що згідно ст.13 екологічна експертиза для даних робіт є обов’язковою.
Документація для проведення такої експертизи у Мінприроди не надходила.
5. Мінрегіонбуд наголошує, що згідно різних нормативів відходи обов’язково повинні сортуватись.
Брикетувати можна лише перебрані залишки, складувати можна лише на спеціально облаштованих полігонах ТПВ.
6. Раніше, Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА підтвердив, що ЛКП «Львівспецкомунтранс» не зверталось за отриманням дозволів.
7. «Міжнародний Аеропорт Львів ім. Данила Галицького» 26 січня скерував листа на адресу Львівської міської ради з вимогою скасувати Ухвалу від 19 січня про виділення п’яти ділянок для пресування сміття… оскільки поява таких пунктів неподалік злітно-посадкової смуги становить небезпеку для польотів повітряних суден та може спричинити авіакатастрофи”.

comments powered by HyperComments