Садовий ще без дозволу, а вже анонсує підсилення дамби на полігоні ТПВ

Юлія Субота  |  Середа, 8 лютого 2017, 21:57
Протиаварійні роботи на Львівському міському полігоні ТПВ у с. Великі Грибовичі планують відновити.
Садовий ще без дозволу, а вже анонсує підсилення дамби на полігоні ТПВ

Сьогодні, 8 лютого, під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий заявив про необхідність проведення термінових протиаварійні роботи на Львівському міському полігоні ТПВ у с. Великі Грибовичі. Поки на такі роботи дозволу не отримано:

"Як ви знаєте, в минулому році три рази наше КП «Збиранка» отримало відмову на отримання дозволу на продовження робіт по укріпленню дамб. Чому була відмова - тому що частина робіт має виконуватись на землях, які є власністю Малехівської сільської ради. Ми писали, говорили з сільським головою. з депутатами, щоб нам дали цю можливість. Вони категоричні в тому плані, що жодного метра землі виділяти вони мають наміру. Тому ми не могли отримати цей дозвіл", - зазначив мер Садовий. 

Особливу небезпеку для навколишнього середовища несе у собі інфільтрат, що накопичується.

"Схил дамби будуть укріпляти так, як це робили в листопаді, в липні, в серпні, у вересні. Фактично, роботи були призупинені у вересні, коли мешканці не дали фізично продовжити цю роботу. Наразі ми не будемо там використовувати жодні відходи. Усе укріплення буде відбуватися лише землею», - додав Садовий.

У міській раді планують отримати необхідні дозволи на проведення робіт до кінця тижня й тоді відповідні роботи розпочнуть з наступного тижня. 

comments powered by HyperComments