На Львівщину очікують Дні Європи, Дні культури Угорщини, Дні В’єтнаму, заходи до Року Японії в Україні, - Поліна Лі

Вівторок, 7 лютого 2017, 22:07
Про досягнення та плани департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА розповіла його директор Поліна Лі.
На Львівщину очікують Дні Європи, Дні культури Угорщини, Дні В’єтнаму, заходи до Року Японії в Україні, - Поліна Лі

7 лютого відбувся звіт директора департаменту  міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Поліни Лі. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами чиновниці, упродовж року департамент здійснив протокольне забезпечення понад 100 зустрічей з іноземними делегаціями та забезпечив 6 візитів найвищого рівня до Львівської області. Зокрема, Львівщина у 2016 році зустрічала дипломатів Вишеградської групи і України у Львові, Міністра національної оборони Канади Хаджіт С. Сейджена, Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, Маршалка Сенату Республіки Польща Станіслава Карчевського, Державного Секретаря Святішого Престолу Кардинала П’єтро Пароліна, Віце-прем’єр-міністра Республіки Польща, Міністра вищої освіти і науки Ярослава Говіна та ін.

"Такі зустрічі дозволяють поглибити взаємини на міжрегіональному рівні, дають поштовх інвестиційному, торговельному, культурному співробітництву", - зауважила Поліна Лі.

Як розповіла посадовець, департамент у рамках співпраці із закордонними українцями та трудовими мігрантами закупив посібники та навчальну літературу для школи "Материнка" ім. Д. Павличка Українського навчального закладу у Варшаві. А також у посольства України в Республіці Білорусь та Туреччині передали класичну літературу для створення українських бібліотек.

Слід зазначити, що в напрямку розвитку міжнародного регіонального співробітництва в травні минулого року в області відбувалася низка заходів до Дня Європи. Участь у них взяв Ян Томбінський – на той час Голова представництва ЄС в Україні.

Говорячи про перспективи на 2017 рік, Поліна Лі наголосила, що планується проведення круглого столу з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та іноземними державами, а також організація благодійних ярмарків за участі Генеральних та Почесних консульств у м. Львів.

"Окрім того, на Львівщину очікують Дні Європи, Дні культури Угорщини, Дні В’єтнаму, заходи до Року Японії в Україні та ін.", - розповіла очільниця департаменту.

comments powered by HyperComments