ЛКП “Лев” отримало результати дослідження ще двох зразків “рожевої речовини”: отрути не виявлено

Понеділок, 6 лютого 2017, 16:07
У результаті останнього дослідження встановлено, що рожева речовина – це «розчин анілінового барвника, типу флюоресцеїн або еозин.
ЛКП “Лев” отримало результати дослідження ще двох зразків “рожевої речовини”: отрути не виявлено

Днями ЛКП «Лев» отримало результати хіміко-токсикологічного дослідження ще двох зразків рожевої речовини, знайденої у Львові, щодо якої неодноразово у соцмережах висловлювались підозри львів’ян, що це розкидана отрута. За результатами аналізу слідів отруйних речовин не виявлено. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Після першого зразка, який виявився виноматеріалом, на дослідження подали ще два: сніг зі слідами рожевої речовини та шматок хліба. Аналіз проведено на кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького.

У результаті останнього дослідження встановлено, що рожева речовина – це «розчин анілінового барвника, типу флюоресцеїн або еозин. Червоні включення у фрагменті білого хліба являють собою залишки фруктового варення з червоних плодів або ягід».

Документ також містить висновок: «Наданий матеріал не є токсичним для теплокровних тварин та не становить загрози для людини».

Нагадаємо, раніше у Львові на снігу мешканці міста помічали рожеву речовину, яку пов’язували із діяльністю догхантерів.

comments powered by HyperComments