У Львові обговорили та погодили заходи із розвитку та популяризації української мови

Четвер, 2 лютого 2017, 22:52
На розгляд комісії було представлено проект Комплексної програми розвитку культури Львівщини та програму Охорони і збереження культурної спадщини.
У Львові обговорили та погодили заходи із розвитку та популяризації української мови

2 лютого відбуло засідання комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації, яка розглянула та затвердила дві обласні програми. Про це повідомили у прес-службі Львівської облради.

На розгляд комісії було представлено доопрацьований проект Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2017 – 2020 роки. Комісія обговорила всі пропозиції, що надійшли до обласної ради та облдержадміністрації, щодо Плану заходів департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації на 2017 рік. Загальна сума фінансування заходів становить 4 млн. 300 тис. грн.

Також члени комісії обговорили пропозиції щодо заходів із розвитку та популяризації української мови і культури, історичної свідомості громадян в Україні та за кордоном і погодила обсяги фінансування напрямів, за якими здійснюватиметься розподіл на конкретні заходи.

Опісля комісія розглянула зміни до програми "Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016 – 2018 роки". А також обговорила перелік заходів на 2017 рік до цієї програми.

Обидві програми будуть винесені на розгляд депутатів обласної ради на найближчому пленарному засіданні.

comments powered by HyperComments